Járműdinamikai vezérlőrendszer

Járműdinamikai vezérlőrendszer

A Járműdinamikai Vezérlőrendszer számos érzékelője segítségével folyamatosan felügyeli és elemzi, hogy az autó a vezető által kijelölt íven halad-e. Ha a kerekek megcsúsznak, vagy a nagy sebesség miatt az autó sodródni kezd, a rendszer úgy módosítja az AWD rendszer nyomatékelosztását, a motorteljesítményt, valamint az egyes kerekekre jutó fékerőt, hogy a jármű a kijelölt íven maradjon.

Fejlett biztonsági csomag

Fejlett biztonsági csomag

A hatásosabb észlelés és a jobb látási viszonyok érdekében a Fejlett biztonsági csomagban két új, innovatív tétel is megjelent: a Távolsági fényszóró asszisztens (HBA) és a Subaru hátsó járműészlelő rendszer (SRVD). A HBA automatikusan vált a tompított és távolsági világítás között a forgalmi helyzetek függvényében, figyelembe véve többek közt a sebességet és a szembejövő forgalmat, jobb látási viszonyokat teremtve ezzel minden közlekedő számára. Az SRVD figyelmezteti a vezetőt, ha sávváltáskor egy másik jármű halad a holttérben, és akkor is jelez, ha egy jármű közelít, miközben az autó kitolat a keresztirányú forgalomba..

Fékek

Fékek

A négy féktárcsa könnyű, alumínium féknyergei erőteljes, stabil fékhatást biztosítanak. A Blokkolásgátló fékrendszerhez Elektronikus fékerőelosztó csatlakozik, ami az autó terhelését figyelembe véve osztja meg a fékerőt az első és hátsó kerekek között. A Levorg vészhelyzetben is kiszámíthatóan és kontrolláltan fékezhető; erről a Fékasszisztens és az Elsődleges fékparancs rendszer gondoskodik.

SRS* légzsákok

SRS* légzsákok

Egy ütközés során az utasok testi épségét a széria biztonsági berendezések egész arzenálja óvja, amiben többek közt SRS* frontlégzsákok, valamint SRS* oldal- és függönylégzsákok és SRS* térdlégzsákok találhatók. Az elöl ülők testét biztonságosan rögzíti az állítható felső bekötési pontú biztonsági övek előfeszítő rendszere, az överő-korlátozó pedig enyhíti a mellkasra ható terhelést. Hátulról érkező ütközés esetén a merev ülésváz, a masszív fejtámla és az energiaelnyelő háttámla-rugók jelentenek hatásos védelmet, csökkentve az ostorcsapás-jellegű sérülések veszélyét.

Gyűrű alakú karosszéria-megerősítések

A Gyűrű alakú karosszéria-megerősítés úgy védi az utasokat, mint egy lovagi páncél. A merevítő vázak hatékonyan erősítik az utascella tetejét, az ajtókat, a tetőoszlopokat és a padlót. Ez a kialakítás hathatósan vezeti és nyeli el egy esetleges becsapódás energiáját, megvédve az utasokat a sérülésektől. A nagy szilárdságú anyagokból álló szerkezet növeli a karosszéria torziós merevségét, ugyanakkor megőrzi annak csekély tömegét.

Az utaskabin védelme

Az utaskabin védelme

A Subaru mindig is nagy hangsúlyt fektetett az autóiban utazók biztonságára, s ez alól a Levorg sem jelent kivételt. A legkiválóbb biztonságért járó díjak elnyeréséhez egészen új tervezési szemléletre van szükség; ez vezetett a Levorg különleges szerkezeti kialakításához is, ami lehetővé teszi, hogy frontális ütközés esetén a SUBARU BOXER erőforrás és a sebességváltó az utasok maximális védelme érdekében leváljon és eltávolodjon az utascellától, ahelyett, hogy benyomódna a kabinba. És ez csupán egy azon megoldások közül, amelyek arra szolgálnak, hogy Ön mindig nyugodtan ülhessen be a Levorg volánja mögé.

* SRS: másodlagos visszatartó rendszer. Csak a biztonsági övekkel együtt használva hatékony.