SUBARU BOXER motor

A SUBARU BOXER erőforrás hengerei egymáshoz képest 180 fokban helyezkednek el, ezért a motorblokk minden más erőforrásnál alacsonyabb és laposabb. Ennek következtében nemcsak a motor, hanem az egész autó tömegközéppontja is mélyebbre kerül, ráadásul a súlyelosztása is tökéletesebb. Ezeken túlmenően a dugattyúk egymással szemben mozognak, ami hatásosan kioltja a rezgéseket.

Szimmetrikus összkerékhajtás (AWD)

A SUBARU BOXER motorral összekapcsolt szimmetrikus összkerékhajtás minden pillanatban vonóerőt juttat mind a négy kerékre, így Ön bármilyen útviszonyok között uralni tudja az autót. Mivel az összkerékhajtás legfontosabb elemei egy vonalban helyezkednek el, a jármű két oldala között tökéletes az egyensúly, az alacsony tömegközéppont pedig a leggyorsabb manővereket is élvezetté varázsolja. Egy gyorsan reagáló autóval nem mellesleg könnyebben kerülheti el a veszélyes helyzeteket.

Lineartronic + aktív nyomatékelosztású AWD

A Lineartronic CVT fokozatmentes automata sebességváltóval a Subaru XV lendületesen gyorsul, mégis takarékosan működik. A Lineartronic váltó kiválóan együttműködik az aktív nyomatékelosztású AWD rendszerrel, amely alapesetben a nyomaték 60 százalékát az első, 40 százalékát pedig a hátsó kerekekre küldi. Ha menet közben változnának a körülmények, a rendszer erre azonnal reagál, és a szükség szerinti mértékben módosítja a nyomatékelosztást (50-50%-os mértékig), valamint a váltóáttételt.

Subaru Global Platform

A Subaru Globális Platform (SGP) az a padlólemez, amelyre a Subaru járművek következő generációja épül. Növeli az általános biztonságot és olyan szintre fejleszti a teljesítményt, amely csak egy Subaruban elérhető vezetői élményt tesz lehetővé. Ez a Subaru jövője — ami még több örömet és nyugalmat biztosít az utasoknak és a vezetőnek.

Hosszú élettartam

A motor lapos kialakítása kiemelkedő szilárdságot és kiegyensúlyozottságot biztosít, nem mellesleg kevésbé van kitéve a vibrációk káros hatásainak, mint egy hagyományos soros vagy V-elrendezésű erőforrás, így tartósabb és megbízhatóbb is azoknál.

Megnövelt stabilitás

A lapos és mélyre helyezett motorblokknak köszönhetően a jármű tömegközéppontja alacsonyra került, ami minden más konstrukciónál jobb egyensúlyt és kiváló irányváltási reakciót tesz lehetővé.